Zomerslaapzak; koop ze op tijd! Slaapzakken voor je kindje zijn ideaal! In principe heb je wanneer je voor een slaapzak kiest geen dekentje meer nodig. De voordelen van een slaapzak zijn er veel. Zo kunnen ze in een slaapzak veilig en lekker slapen. Je kindje blijft op een constante temperatuur, omdat er geen dekentjes van hem af getrapt kunnen worden. Voetjes tussen de spijlen van het ledikantje is verleden tijd met een slaapzakje. Maak verder van het aantrekken van de slaapzak een onderdeel van het bedritueel. Je kindje beseft dan al snel wanneer de slaapzak aangaat, dat het tijd is om te gaan slapen!

Zomerslaapzak versus winterslaapzak

Handig dus die slaapzakken, maar wanneer heb je welke nodig? Slaapzakken voor je baby en peuter zijn verkrijgbaar in een winter en een zomeruitvoering. Wanneer je nou precies voor de ene kiest en wanneer voor de andere is niet altijd even duidelijk. Uiteraard ga je hartje winter voor de winterslaapzak en als het zomer is, kies je voor de zomervariant. Echter daar tussenin is het best lastig om te weten welke slaapzak je nou moet pakken en aanschaffen. Jouw kindje groeit in de eerste maanden van zijn leventje natuurlijk het snelste en niks zo veranderlijk als het weer, dus zorg er altijd voor dat je voorbereid bent op een nieuw seizoen met een nieuwe slaapzak!

Richtlijnen wanneer welke slaapzak

De keuze voor een dikke of dunne slaapzak is dus vooral lastig wanneer de temperaturen flink kunnen schommelen. Met name dus in de lente of de herfst. Globaal bestaat hier wel een richtlijn voor:
  • Kamertemperatuur vanaf 19 graden, gebruik dan een zomerslaapzak.
  • Kamertemperatuur onder de 19 graden, gebruik dan een winterslaapzak.
Maar ja, hoe weet je nou precies welke temperatuur het kamertje heeft? Het beste kan je om het zeker te weten een thermometer neerleggen of ophangen. De temperatuur kan echter ook nog erg verschillen tijdens het moment van naar bed brengen en de temperatuur ’s nachts. Controleer daarom ook altijd de temperatuur van het kamertje en je kindje zodra je zelf naar bed gaat. De temperatuur van je kindje kan je ‘meten’ door in het nekje te voelen.

Koop op tijd je nieuwe slaapzak!

Wanneer de temperaturen in de winter richting het vriespunt gaan, vergeet dan niet om ook een warme pyjama onder het slaapzakje aan te trekken. En in de echte zwoele, warme zomernachten, kies je voor enkel een rompertje onder de slaapzak. Ook andersom kan je variëren. Wanneer je in de lente bijvoorbeeld in de overgang zit van winter naar zomer dan kan je best nog even alleen een romper aantrekken in een winterslaapzak. Zorg er echter wel voor dat als het langere periodes warm gaat worden, je wel een goede zomerslaapzak in huis hebt gehaald!

Inmiddels hebben wij ook de nieuwe collectie zomerslaapzakken van Jollein online staan. Met name de slaapzak met de flamingo's waren wij op slag verliefd op. Wees er snel bij, want ze vliegen de winkel uit!

ps. Kijk natuurlijk ook altijd even goed naar welke maat je nodig hebt voor je kindje!
  Rianne     18-05-2017 14:55     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.