Gouden Boekjes

Gouden boekjes

Wie is er niet groot mee geworden? En terecht want wat zijn ze leuk! De Gouden boekjes. Wij zijn er weg van en ze roepen bij ons een warm gevoel van nostalgie uit onze eigen kinderjaren op.

Vandaar ook dat we inmiddels een ruime keuze ervan hebben opgenomen in ons assortiment. Neem bijvoorbeeld het waanzinnig mooie ‘Gouden Boek Voor Meisjes’ of natuurlijk het ‘Gouden Boek Voor Jongens’. Of ga voor ‘Het Verlegen Poesje’ of ‘Het Konijnenboekje’. Kan je niet kiezen? Heel mooi en compleet is ook het 'Gouden Voorleesboek'. 

De Gouden boekjes staan bekend om hun kenmerkende gouden randje, prachtige illustraties en gezellige verhaaltjes. Alle verhaaltjes lezen makkelijk weg en spreken tot de verbeelding van zowel volwassenen als kinderen.

Oorsprong

Oorspronkelijk komen de Gouden boekjes uit Amerika. Daar dragen ze de naam Little Golden Books (wat kleine gouden boekjes betekent). Western Publishing begon in 1942 met het publiceren van deze boekjes in samenwerking met Simon & Schuster.
Het eerste Nederlandse boekje heette Pietepaf, het circushondje en verscheen in 1953 bij de uitgeverij de Bezige Bij. In 2001 nam uitgeverij Rubinstein de productie van de boekjes over. Vele bekende Nederlandse auteurs en illustrators werkten mee om de boekjes te vertalen, bewerken en schrijven. Waaronder bijvoorbeeld ook Annie M.G. Schmidt en Han G. Hoekstra.

Voorlezen

De boekjes zijn super om samen met je kindje te lezen en zo de spannendste avonturen te beleven. Lezen is namelijk heel erg leuk en gezellig. Je kunt met lezen dan ook niet vroeg genoeg beginnen. Een baby kan je ook al snel voorlezen. Helemaal begrijpen zal hij het niet direct, maar je creëert wel een veilig, warm en waardevol moment voor jou en je kindje. Ook oudere kindjes zullen de boekjes enig vinden. Naast spannende, vermakelijke en gezellige verhaaltjes zijn de boekjes van stevig karton en tellen ze 28 pagina’s, wat makkelijk te hanteren is voor kleuters en peuters.

Schaf een gouden boekje aan om herinneringen te creëren voor je eigen kindje, of geef het als prachtig en waardevol kraamcadeautje. Wist je trouwens al dat wij een gratis inpakservice hebben? Geef dit aan bij je bestelling en wij zorgen ervoor dat jouw Gouden Boekje prachtig ingepakt bij jou thuis wordt afgeleverd!
 
  Rianne     16-03-2017 13:41     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.