Gratis feestelijk ingepakt Smaakvolle en duurzame items voor jouw mini Klantbeoordeling 9.2/10

Retouren

Bij Dreumes enzo kan je jouw zending probleemloos retourneren. Dit geldt ook voor afgeprijsde artikelen. Houdt daarbij wel rekening dat dit binnen 14 dagen na de aanlevering dient te gebeuren. Wij bieden geen (om)ruilservice.

Klik op de + om het antwoord op jouw vraag te openen.

Je kunt je bestelling binnen 14 dagen na ontvangst naar ons retour sturen.

Is het item niet naar wens en wil je het graag retourneren? Meld je retour dan gemakkelijk en snel aan via ons retourportaal.

Zo ga je te werk:
1. Ga naar https://dreumesenzobv.shipping-portal.com/rp/
2. Log in met je postcode en ordernummer.
3. Geef aan welke items je graag wil retourneren en om welke reden het gaat.
4. Download het retouretiket en print het uit. Plak het label op je pakket en geef het af bij het dichtstbijzijnde PostNL punt.
5. De retourzendingen worden binnen 7 dagen verwerkt.

Voor het retourneren brengen wij € 5,95 in rekening. Dit bedrag verrekenen wij met het aan jou terug te betalen bedrag.

Let op! Wij betalen geen door jou betaalde kosten aan de PostNL balie. Ook vergoeden wij geen verzend-/handlingkosten die je maakt met een andere vervoerder dan PostNL.

Retourzendingen dienen altijd via onze eigen PostNL labels retour te komen. Stuur het artikel wat je niet bevalt, voorzien van de originele gesloten verpakking en goed verpakt, naar ons retour.

Retourzendingen dienen in originele verpakking, zorgvuldig verpakt en onbeschadigd bij ons aan te komen. Beschadigd aangekomen zendingen kunnen wij helaas niet crediteren.

Indien het uiteindelijke totaalbedrag (na verrekening van retour) van de artikelen die je wilt houden onder het minimum verzendbedrag van €60,- uitkomt, worden er opnieuw verzendkosten berekend.

Mocht je een product terug willen sturen omdat je deze beschadigd hebt ontvangen, neem dan eerst contact met ons op voordat je het terugstuurt. Mail ons je klacht samen met foto’s en je ordernummer naar contact@dreumesenzo.nl

Nee, niet alle producten kunnen geretourneerd worden. De producten die opengemaakt zijn kunnen niet geretourneerd worden. Onder andere spenen, bordjes, bekers en bestek. Heeft u hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op.

Ja, dat kan! Je betaald dan geen retourkosten. Laat ons van te voren even weten via de mail (contact@dreumesenzo.nl) dat je graag iets retour wilt afgeven.

Dreumes enzo
Schuilenburglaan 5a
7604BJ Alme

Wij bieden geen omruilservice aan. Indien je graag een artikel of je hele bestelling wilt omruilen, stuur je deze retour en bestel je de gewenste artikelen opnieuw.

Wil je iets vanuit buiten Nederland naar ons retour zenden? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten van de retourzending.

Bijwerken van …
  • Geen producten in de winkelwagen.